MarcelsOntwerp

Ik mag graag bezig zijn met de technische kant van allerlei zaken. Zo ook webdesign met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om zelf websites/webshops te bouwen. Ruim 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met macromedia flash. Hier waren de mogelijkheden fantastisch. Interactiviteit, multimedia, presentaties, animaties, je kon het zo gek niet bedenken of het was wel mogelijk in flash. Maar helaas werd flash na verloop van tijd eerst niet meer ondersteund door Apple computers en even daarna was het einde van het programma al snel in zicht. Een tijd lang wat andere programma’s uitgeprobeerd om uiteindelijk bij WordPress uit te komen. Ook hier weer veel uitproberen, leren, leren en nog meer uitproberen, en daar kon ik langzaam maar zeker ook al een heleboel mee voor elkaar krijgen. Maar het internet is er voor iedereen, dus alle dingen die leuk zijn komt in de loop van de tijd een prijskaartje aan te hangen. Ik blijf het nog steeds de uitdaging vinden om alle wensen die ik heb voor het samenstellen van een website met gratis plugins voor elkaar te krijgen, maar helaas is hier de commercie hard op weg om steeds meer kapot te maken. Maar ja, ontwikkelaars willen natuurlijk ook geld verdienen.

Ik bouw een website zoals de klant dat graag wil. Als de website er staat kan de klant steeds meer zelf aanpassen. Ik maak een uitleg voor de onderdelen die de klant wil aanpassen en als het heel lastig wordt sta ik altijd klaar om een handje te helpen. Helaas is in de praktijk gebleken dat na verloop van tijd de aandacht en/of de tijd voor het website bouwen en onderhouden er meestal niet is. Er moet tenslotte geld verdient worden. En die website bijhouden en verder optimaliseren is dan toch nog vaak maar een bij zaak. Jammer, maar het is niet anders.

Hier volgen een aantal websites waar ik de basis van heb gebouwd zoals de eigenaar dat wilde, en die nu onderhouden wordt door de eigenaar zelf, of waar nog geen verdere ontwikkelingen plaats vinden:

https://www.Biancadilollo.nl

Wellness voor vrouwen.

Wachtend tot de coronatijd voorbij is (en waarschijnlijk ook daarna) onderhoudt zij zelf de website. Ik heb de webshop in September 2020 nog aangevuld met alle Neoderma producten, maar de rest doet zij allemaal zelf. Af en toe pagina’s toevoegen, prijzen aanpassen, teksten veranderen en nieuwe producten of diensten presenteren. Adverteren op Facebook en klanten op de hoogte houden. Wachtend tot covid 19 verbannen is en alle vrouwen van Nederland weer een fijne behandeling kunnen boeken en ondergaan bij Bianca en haar team.

SL-Extensions.nl

https://www.SL-extensions.nl

Startend onderneemster Sandra Luz.

Haar extensions, iets wat in Brazilië een veel en al lang gebruikte methode is om vol en lang haar te creëren. De hairweave methode die ik toepas beschadigd niet je eigen haar en de SL-Extensions zijn 100% echt haar.

Zit nu nog in een test fase om te kijken of hier genoeg mogelijkheden zijn om een extra boterham te verdienen.